فرا واقعگرایی یا سوررئالیسم ( Surrealism )
سورئالیسم سبکی نقاشی مدرن است که تصاویر متنوع را کنار یکدیگر می گذارد تا تاثیر شگفت انگیزی ایجاد کند. تصاویر در این نقاشی اغلب غیر منطقی هستند و خصوصیاتی مانند رویا! دارند. نقاشی های سورئالیست به ناخودآگاه اهمیت می دهند. از میان نقاش های محبوب سورئالیست می توان به سالوادر دالی، مکس اِرنست، ولنتینو هوگو، ژوان میرو و تاین اشاره کرد.
هنر مفهومی ( Conceptual art )
هنر مفهومی یک سبک هنر مدرن است در این سبک هنرمند اعتقاد دارد مفاهیم (ادراک) از خود اثر هنری مهم تر هستند. خیلی از هنرمندان مفهومی اعتقاد داشتند زمانی که آنها اثری را تصویر کنند، کار تکمیل شده است. در حقیقت، خیلی از هنرهای مفهومی تنها مجموعه ای از رهنمودها هستند. به ندرت می توان این نوع هنر را تنها به عنوان یک نقاشی دید، برای مثال اغلب عناصر مجسمه سازی و هنر چیدمان را ترکیب می کند. مارسل دوشان، یوکو اُنو، ایو کلین و رابرت راشنبرگ بعضی از هنرمندان برجسته مفهومی هستند.
طراحی چهره ارزان | نقاشی آنلاین | هدیه لاکچری
هنر مردمی یا پاپ آرت ( Pop art )
نقاشی های هنر مردمی واکنشی علیه سبک هیجان نمایی انتظاعی (Abstract experssioniosm ) بوده است که هنرمندان بریتانیایی اواسط دهه ۱۹۵۰ اعتقاد داشتند بسیار متفاوت از واقعیت زندگی روزانه است. هنر مردمی حول و حوش موضوعات ای جهان نظیر کتاب های کمیک، تبلیغات، مشاهیر و موضوعات دیگری که روزانه با آنها برخورد داریم، می چرخد. آن بازگشتی به رئالیسم (واقع گرایی) در هنر بود. هنرمندان برجسته در این زمینه جاسپر جونز، اندی وارهول، تام وِسِلمن، وِین تیباد هستند.
واقعگرایی عکسوار یا فوتورئالیسم ( Photorealism )
همانطور که از نامش پیداست، یک نقاشی فوتورئالیست نقاشی ای است که به اندازه یک عکس واقعی به نظر می رسد. این سبک با عکس گرفتن از موضوع (شیء) و سپس نقاشی کردن آن انجام می شود. فوتورئالیسم یک جنبش هنری متأثر از سبک هنر مردمی (پاپ آرت) می باشد، و واکنشی علیه اکسپرسیونیسم (هیجان نمایی انتظاعی) است. بر خلاف هنر انتظاعی و هنر مفهومی، نقاشی فوتورئالست توسط هنرمندی که دارای توانایی پیشرفته فنی است برای کشیدن تصاویر واقعی روی بوم، صورت می پذیرد. از هنرمندان معروف ای سبک می توان به گلنری تتور، رابرت بچتل، تام بلکوِل، دان اِدی وسیندی رایت اشاره کرد.
صفحه اینستاگرام ما
محمود فرشچیان
جلیل ضیاءپور
جلیل ضیاءپور متولد ۵ اردیبهشت ۱۲۹۹ در بندر انزلی، نقاش، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف ایرانی بود آثار جلیل ضیاپور به دلیل دارا بودن مضامین اصیل ایرانی، سادهسازی در فیگورها، پایبندی به سطوح سنتی به همراه خطوط هندسی کوبیسم، آگاهی بر ترکیب بندی و بطور کلی شیوه خاص نقاشی معروف است که از جلیل ضیاپور به عنوان «پدر نقاشی مدرن ایران» یاد میشود.
قباد شیوا
قباد شیوا متولد ۴ بهمن ۱۳۱۹ در همدان، طراح و گرافیست ایرانیست. استادان او در رشته نقاشی علی محمد حیدریان، محمود جوادی پور، هوشنگ سیحون، محسن وزیری مقدم بودهاند. قباد شیوا از مؤسسین انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، پایهگذار و برنامهریز اولین دوسالانه پوستر تهران است. انجمن بینالمللی طراحان گرافیک او را به عنوان یکی از دوازده طراح گرافیک برتر جهان معرفی کرده.
فرشید مثقالی
فرشید مثقالی متولد ۱۳ تیر ۱۳۲۲ در اصفهان، تصویرگر کتابهای کودک و نوجوان، و برنده ایرانی جایزه هانس کریستین آندرسن است. برای نخستین بار آثار مطرحی چون «خروس زری، پیرهن پری» اثر احمد شاملو و «ماهی سیاه کوچولو» نوشته صمد بهرنگی، به قلم این هنرمند تصویرگری شدند. فرشید مثقالی در آفرینش تصاویر از کلاژ، لیتوگرافی، آبرنگ و سایر ابزارهای هنری و سبکهای متفاوت مانند سبکهای غربی و چاپ سنگی استفاده کرده است.
منصوره حسینی
منصوره حسینی متولد ۱۰ شهریور ۱۳۰۵ در تهران، نقاش، پیکرساز، و نقاد هنری ایرانی بود. او در سال ۱۳۲۸ لیسانس نقاشی خود را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت و سپس در سال ۱۳۳۸ از آکادمی هنرهای زیبا رم پایاننامه گرفت. و به عنوان نقاشی نوگرا فعالیت خود را ادامه داد. منصوره حسینی در هشتم تیر ۱۳۹۱ چشم از جهان فرو بست.
احمد اسفندیاری
احمد اسفندیاری متولد ۱۳۰۱ در تهران، از پیشگامان نقاشی مدرن ایران و از معدود بازماندگان نسل اول نقاشان نوگرای ایرانی بود. اسفندیاری به نقاشی از طبیعت علاقه خاصی دارد. او از خطوط برای دورگیری یا نشان دادن اشیا استفاده میکند و از قدرتنمایی تکنیکی می پرهیزد، در سبک اسفندیاری، رنگهای سرد به ویژه رنگ آبی بسیار به کار میرود، به طوریکه او را «نقاش آبیها» میشناسند. این هنرمند که نامش در فرهنگ لاروس نیز آمدهاست در سال ۱۳۹۱ چشم از جهان فروبست.
رضا خدادادی
دکتر رضا خدادادی متولد ۷ اسفند ۱۳۳۹ در اردبیل، هنرمند معاصر، نقاش، مجسمهساز، پژوهشگر ایرانیست. او دکترای تخصصی پژوهش هنر با تخصص هنرهای شهری و هنرعمومی است و علاوه بر فعالیت در زمینه خلق آثار هنری، از سال ۱۳۷۰ تاکنون به تدریس در دانشگاهها اشتغال دارد و هم اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران است. او تا کنون ۱۳ نمایشگاه انفرادی برگزار کرده و آثارش در بیش از ۱۴۰ نمایشگاه گروهی داخلی و خارجی به نمایش درآمده است.
محمدعلی ترقیجاه
محمدعلی ترقیجاه متولد ۱۳۲۲ در اصفهان، نقاش ایرانی بود. او درسال ۱۳۴۶ برنده مدال طلای مسابقات هنری دانشگاههای ایران شد و موزه بینالمللی هنر قرن ۲۱ آمریکا آثار وی را به عنوان نماینده هنر ایران انتخاب کرد. از سال ۱۳۶۰ سبک خاص خود را که مشخصهاش اسبهای تجرید یافته بود پایه نهاد که بارزترین نشان هنری وی شد. برخی از آثار محمدعلی ترقی جاه در موزه هنرهای معاصر تهران، موزه هنرهای مدرن شارجه، نوتردام هلند و موزه ورلد موجوداست. محمدعلی ترقی جاه در سال ۱۳۸۹ چشم از جهان فروبست.
غلامحسین نامی
غلامحسین نامی متولد ۱۳۱۵ در قم، نقاش ایرانیست. او در سال ۱۳۴۲ با مدرک کارشناسی نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغالتحصیل و در سال ۱۳۵۹ از دانشگاه ویسکانسین فوق لیسانس خود را گرفت. او در هنرستان هنرهای تجسمی، دانشگاه الزهرا، دانشکده هنرهای تزئینی و دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت در سال های مختلف تدریس کرده است. غلامحسین نامی از مؤسسان گروه نقاشان آزاد و از اعضای هیئت مؤسس خانه هنرمندان ایران است.